Info

Wie zijn wij?

Wij zijn de 209de FOS De Vrijbuiters, een jeugdbeweging in Assebroek met ongeveer 300 actieve leden. Elke zaterdag worden er door een ploeg van 60 enthousiaste jongeren activiteiten ingericht voor kinderen van 5 tot 16 jaar. Spelen, ontdekken, in team werken en vooral je amuseren zijn de kernwoorden voor een gemiddelde activiteit bij de Vrijbuiters. Zin om dat alles eens te proberen? Schrijf je dan nu als proeflid in!


Waar vind je ons?

Onze lokalen bevinden zich in het Daverlopark in Assebroek, een ruime speelomgeving waar we ons ten volste kunnen uitleven.

Daverlostraat 140
8310 Assebroek


FOS Open Scouting, wat is me dat?

De 209de eenheid 'De Vrijbuiters' is één van de 52 eenheden die FOS Open Scouting telt in Vlaanderen en Brussel. Elke week trekken 9500 leden van deze jeugdbeweging hun blauwe uniform aan om zich te amuseren.

FOS Open Scouting is echter meer dan alleen een leuke vrijetijdsbesteding. We zijn een scouts- en gidsenbeweging en maken deel uit van een wereldwijd netwerk met meer dan 35 miljoen leden. Allemaal streven we hetzelfde doel na: scouts & gidsen stimuleren om zin te geven aan het eigen leven, zich zo volledig mogelijk te ontwikkelen en vanuit hun unieke kwaliteiten mee te bouwen aan een betere wereld.

FOS Open Scouting is een actief pluralistische jeugdbeweging. Dit betekent dat we zowel in onze eigen werking als in de samenleving het gelijkwaardig en respectvol samenleven willen stimuleren. Bovendien willen we uit de diversiteit in de samenleving zoveel mogelijk meerwaarde halen.