Jongwelpen

Leeftijd: 
7 tot en met 8 jaar

De jongwelpen zijn een plezante groep van 7- en 8-jarige jongens en meisjes. Centraal bij de jongwelpen staat natuurlijk samen spelen en plezier maken. We doen dit door allerlei verschillende spelletjes in de vorm van bosspelen, stadspelen, postenspelen, en veeele andere.

Hierdoor leren de jongwelpen ook inzicht krijgen, nadenken en samenwerken, wat vanzelfsprekend heel belangrijk is om een hechte groep te vormen. Om in deze hechte wilde bende iets van structuur te creëren wordt de groep ingedeeld in 4 nesten met aan het hoofd van ieder nest een nest- en een hulpnestleider. Hierdoor is het niet alleen makkelijker om iedereen te verzamelen en de speluitleg te geven, maar de kinderen leren ook voor elkaar zorgen en de nestleiders leren ook al iets over verantwoordelijkheid. Maar, hier komt de grote maar, deze nesten moeten natuurlijk ook naar iemand luisteren… Namelijk hun leiding met aan het hoofd de takleider die ook het aanspreekpunt voor alle verdere vragen is. Deze leiding worden, zoals sommigen onder u misschien al weten, niet met hun gewone namen aangesproken. Bij de jongwelpen wordt namelijk gebruikgemaakt van welpennamen die uit het welbekende verhaal Junglebook van Kipling afkomstig zijn.

 

In deze soep van gezelligheid en leuke spelletjes moet natuurlijk ook wel wat structuur zitten. Daarom zijn de uren voor de activiteiten elke zaterdag op voorhand vast gelegd. (Als deze uren toch anders zouden zijn worden deze duidelijk in het boekje vermeld.) We starten om 14u, dit wil zeggen dat uw jongwelp dan aanwezig is en al aangemeld is bij de leiding, en we eindigen om 17u zodat u ze weer mee kunt nemen om thuis voor de televisie te hangen en een lekker bord avondeten (en liefst met veel groentjes) naar binnen te werken.

Elke week wordt er om 16h00 koek&drank voorzien voor €0,50. Elk jaar wordt er €12,5 gevraagd om de takwerking te bekostigen, dit vragen we samen met het lidgeld bij de start van het scoutsjaar, zie lidgeld.

Programma's

Jongwelpenleiding