Welpen

Leeftijd: 
9 tot en met 10 jaar

Welpen worden opgenomen in de Horde. Bij de Jongwelpen maakten ze reeds kennis met de figuren uit het Jungleboek. Daar gaan ze nu mee verder samen met Akela, Bagheera, Raksha, Baloe en de andere figuren uit de Jungle. In deze context gaan de speelse Welpen op ontdekkingstocht. Hun fysieke, motorische en mentale ontwikkeling zorgt ervoor dat ze steeds nieuwe uitdagingen aankunnen.

Door de nestwerking leren de Welpen elkaar goed kennen. Ze komen in contact met de eerste vormen van verantwoordelijkheid en teamwork. Tijdens de wekelijkse activiteiten en op kamp doen ze samen hun best om allerlei leuke opdrachten tot een goed einde te brengen, spelletjes te winnen en creatief te zijn. In een vriendschappelijke, speelse sfeer ravotten de onvermoeibare Welpen in het bos, op het gras, op het strand, in het water en in de stad.

Een geëngageerde ploeg leid(st)ers zorgt voor spelen vol avontuur, spanning en actie. De activiteiten zijn leerrijk en uitdagend. Geregeld is er ruimte voor competitie: Welpen beleven plezier aan lichaamsbeweging, aan supporteren voor elkaar en hebben veel doorzettingsvermogen. Inkleding en afwisseling zijn belangrijk. Leid(st)ers zorgen voor een veilige omgeving, hebben veel aandacht voor de Welpen. Ze bieden hen vriendschap en geborgenheid en hebben geregeld contacten met de ouders!

Elke week wordt er om 16h00 koek&drank voorzien voor €0,50. Elk jaar wordt er €12,5 gevraagd om de takwerking te bekostigen, dit vragen we samen met het lidgeld bij de start van het scoutsjaar, zie lidgeld.

Programma's

Welpenleiding