Seniors

Leeftijd: 
16 jaar

Seniors beleven een onvergetelijk jaar... als ze daar tenminste zelf voor zorgen. In tegenstelling tot de voorgaande takken krijgen ze hier geen programma aangeboden door hun leiding. Alles wat ze willen bereiken, daar moeten ze zelf voor instaan, enkel bijgestaan door hun moderators.

Ze zijn zelf verantwoordelijk voor wat het wordt. Ze werken samen aan een (of meerdere) jaarproject(en). Ze gaan op buitenlands kamp, beleven kicks en gaan op zoek naar hun eigen mogelijkheden en grenzen. Daarnaast maken ze vooral veel plezier.

Seniors vormen een hecht groepje. Ze kennen elkaar vaak al heel lang (soms al van bij de Bevers) en hebben een zeer intense band. Met deze gebondenheid staat of valt hun hele werking. Om hun doelen te bereiken, kunnen ze immers niet anders dan intensief samenwerken. Zij zijn de toekomst van de eenheid.

Elke zaterdag wordt er om 16u00 koek&drank voorzien. Hiervoor betalen ze €0,50 voor een koek en €0,50 voor een drankje . Elk jaar wordt er €12,5 gevraagd om de takwerking te bekostigen, dit vragen we samen met het lidgeld bij de start van het scoutsjaar, zie lidgeld.

Programma's

Seniormoderators